dimecres, 29 d’octubre de 2008

Rafael Subirachs- canta les seves cançons

El quinze dels Setze Jutges, aquest és el seu primer dics, als 18 anys una molt bona interpretació i musicalització.

El número quince de Els Setze Jutges, este es su primer disco, a los 18 años con una muy buena interpretación y musicalidad.

No ho heu vist
Dona
Gebre al mati
Les ding, dang, dong
Editat per PICAP

Pau i Jordi- en Pere Galleri (1968)

Pau Riba i Jordi Pujol, no el president, van ser membres del Grup de Folk, creat per Riba al no ser admès en Els Setze Jutges per manca de coincidència estèticomusical. Pau Riba sempre ha estat un referent cultural alternatiu. De Jordi Pujol cantant no en tic referències.
En el disc hi col·laboren a més Jordi Batiste; i Jaume Arnella;

Pau Riba i Jordi Pujol, no el presidente, fueron miembros del “Grup de Folk” creado por Riba al no ser aceptado por falta de coincidencia estético-musical. Pau Riba siempre ha sido un referente cultural alternativo. De Jordi Pujol cantante no tengo referencias.

En Pere Galleri
La llebreta
La viudeta
La pastoreta
Per baixar/ para bajar

Mercè Madolell- Canta Jacques Brel

Un EP d’una cantant que no disposa d’informació a Internet, sols puc dir el que consta a la contraportada del disc.

Un EP de una cantante de la que no existe información en Internet.

Les adaptacions son de J. M. Espinàs

No te’n vagis pas (Ne me quitte pas)
Hem d’aprendre a mirar (Il nous faut regarder)
Els pastors (Les bergers)
Si només tens l’amor (Quand on n’a l’amour)

Martí Llauradó- Cançons d’enamorats

Martí Llauradó va ser el desè membre dels Setze Jutges el 1965. Sols va enregistra un parell de EPs, musicant poemes de Joan Salvat-Papasseit, aquest n’és un.

Martí Llauradó fue el décimo miembro de Els Setze Jutges en 1965. Solo grabó un par de EP, musicando poemas de Joan Salvat-Papasseit, este es uno.

Tirania de l’amor
Si anessis lluny
Venedor d’amor
Penyora d’amor

Maria del Mar Bonet – Que volen aquesta gent?

Aquest disc amb la cançó principal Que volen aquesta gent? Que està basada en fets reals d’aquell moment, escrita per Lluis Serrahima i música de M. del Mar Bonet. Deixo aquest link per que tingueu més informació de l’origen d’aquesta cançó.

Este disco con la canción principal “Que volen aquesta gent?” que esta basada en un hecho real de aquellos años, escrita por Lluis Serrahima y música de M. del Mar Bonet. Pongo este link para que encontréis más información del origen de esta canción.

Que volen aquesta gent?
El majoral
Cançó del bon amor
Me n‘aniré de casa

Dodó Escolà

Més dades sobre Dodó Escola al bloc d'en Jordi.

Un disc divertit amb cançons desenfadades i ritme de rumba catalana.

Un disco divertido con canciones desenfadadas y ritmo de rumba catalana.

Un lloro, un moro i un mico
Barcelona si qu’es bona
Escudella de pagès
Gitano català.

dilluns, 27 d’octubre de 2008

Francesc (Quico) Pi de la Serra – Canta les seves cançons II

Pi de la Serra, gran guitarrista, cantant i poeta, es un dels primers membres de “Els setze jutges” i ha continuat la seva activitat musical fins els temps presents. Aquest EP recull un dels seus millors titols, L’home del carrer, sàtira de la situació que es vivia en aquells anys 6o i avui també. S’ha d’escoltar.
Un altre blog on trobareu cançons de Pi de la Serra.

Pi de la Serra, gran guitarrista, cantante i poeta, uno de los primeros miembros del grupo de “Els setze jutges”, ha continuado su actividad musical hasta nuestros dias. Este EP recoge uno de sus mejores titulos, “L’home del carrer”, satira de la situación que se vivia en los años 60 y que hoy sigue igual. Hay que escucharla.

Jo soc Francesc Pi de la Serra
Sol
L’home del carrer
Els fariseus
Per baixar/ para bajar

dijous, 23 d’octubre de 2008

Salvador Escamilla – West Side Story – Mary PoppinsAltaveu de la “Nova Cançó” des del seu programa radiofònic Radioscope l’any 1964, va impulsar l’ús social del català en un moment en que era necessari que persones conscienciades creessin una normalitat de la llengua catalana. Va cantar en català diversos temes populars del moment. Aqui deixo dos EP, cançons de West Side Story i de Mary Poppins.

Altavoz de la “Nova Cançó” a partir de su programa radiofónico Radioscope del año 1964, impulsó el uso social del catalán en un momento en que era necesario que personas concienciadas crearan una normalidad de la lengua catalana. Cantó en catalán varios temas populares del momento. Aquí dejo dos EP, canciones de West Side Story y de Mary Poppins.

West Side Story (Stephen Sondheim, Leonard Berstein)
Maria
Calma noi (Cool)
Aquesta nit (Tonight)
Algun lloc (Somewhere)
Drets reservats

Mary Poppins (R. M. Sherman, R.B. Sherman, J. Valdés)
Feliç festa (Jolly holiday)
Xim- ximini (Chin, chin, cheree)
Supercalifragilisticexpialidoso
Una mica de sucre (A spoonful of sugar)
Drets reservats

dilluns, 20 d’octubre de 2008

Emili Vendrell – Canta Emilio Vendrell

4 cançons tradicionals, en una veu prodigiosa d’Emili Vendrell, i una portada del EP que representa al costat dret el cant de les caramelles tradició coral i popular que em dona peu a incluore com a bonustrack una interpretació de Guillermina Motta “Les caramelles” que explica el que és aquesta festa, avui en decadència.

4 canciones tradicionales catalanas, en la voz prodigiosa del tenor Emili Vendrell, y una carátula del EP que representa en el lado derecho el canto coral de “les caramelles” tradición popular que me permite incluir un bonustrack de Guillermina Motta “Les caramelles” que expone lo que significa esta fiesta, hoy en decadencia.

Cara A
L’emigrant (Verdaguer i Vives)
Cançó de taverna (Apel·les Mestres)

Cara B
Llevantina (Ribera, Serracant i Bou) Sardana
El saltiró de la cardina (Francés i Bou) sardana
Per baixar/ para bajar

Guillermina Motta – La barcelonista

Aquest es un single dedicat al Barça dels anys 60, només cal veure els noms dels jugadors, però l’afició era igual que ara. La cançó “Cap a futbol” de Delfí Abella defineix l’ambient d’un diumenge de futbol, igual que ara però amb la tele.
He posat com a bonustrack la cançó “Cap a futbol” cantada per Delfí Abella, dos estils diferents de cantar la mateixa cançó.

Este es un single dedicado al Barça de los años 60, solo hay que ver los nombres de los jugadores, pero la afición era igual que ahora. La canción “Cap a futbol” de Delfí Abella define el ambiente de un domingo de futbol, esto sigue igual pero hoy con la tele.
Drets reservats

dissabte, 11 d’octubre de 2008

Elia Fleta – Tete Montoliu

Elia Fleta, filla del tenor Miguel Fleta, va ser designada “la millor cantant espanyola de 1966” aquests dos discos fets amb col·laboració amb el gran pianista de jazz Tete Montoliu, son una mostra de la seva qualitat artística, inclou dos temes en català adaptades per Josep M. Espinàs.

Elia Fleta, hija del tenor Miguel Fleta, fue designada “la mejor cantante española de 1966” por Radio Peninsular. Estos dos discos en colaboración con el gran pianista de jazz Tete Montoliu, son una muestra de su calidad artistica, incluyen dos temas en catalán adaptadas por Josep M. Espinàs.

Trio Tete Montoliu: Tete Montoliu (piano); Erik Peter (Contrabajo); Peer Wyboris (Bateria)
Concentric 6038- ZC
Love for Sale (Cole Porter)
Cos inquiet (V. Young – Adap. J. M. Espinàs)
Les fulles mortes (Prévert – Kosma – Adap. J. M. Espinàs)
I fall in love too easily
(S. Cahn – J. Styne)
Per baixar/ para bajar

Concentric 6040 – ZC
Lush life (B. Strayhorne)
This can’t be love (Rodgers)
My romance (Rodgers – Hart)
Honeysuckle rose (F. Waller – Razart)
Per baixar/ para bajar

dilluns, 6 d’octubre de 2008

José Solá - Un vaso de whisky


BSO de la pel·lícula de 1958, dirigida per Julio Coll. En el seu temps em va impactar, sobretot el tema central una melodia amb ritme de jazz i un xiulet que va puntejant el tema. Va ser una obra del gènere negre de Barcelona amb filmació a una Costa Brava encara verge i una historia que va estar en el límit del permès per la censura del temps, malgrat el to moralista que se li va donar. Segur que si la baixes t’agradarà.

BSO de la película de 1958 dirigida por Julio Coll. Una película que en su momento me impactó, principalmente el tema central, una melodía con ritmo de jazz y un silbido punteando el tema. Fue una creación del genero negro de Barcelona con filmaciones en una Costa Brava todavía virgen y una historia que estuvo en el limite de lo permitido por la censura de aquellos tiempos, a pesar del tono moralista que se le dio. Seguro que si la bajas te gustara.

EP - Columbia ECGE 70965
Un vaso de whisky
Rock Film
¡Ay mi negra!
Tschi Bam

dijous, 2 d’octubre de 2008

Ramón Calduch – Una veu melòdica

En aquest moment de la seva mort, deixo aquests dos EP amb temes del 2 i 4 Festival de la Canción del Mediterraneo, acompanyat per l’orquestra de José Solà. Calduch va ser a la dècada dels 50 i 60, un intèrpret important de música melòdica espanyola i un dels primers a canta en català temes comercials.

En el momento de su muerte dejo estos dos EP con temas del 2 y 4 Festival de la Canción del Mediterráneo, acompañado por la orquesta de José Solà. Calduch fue en la década de 1950 y 60 un interprete importante de música melódica española y uno de los primeros en cantar en catalán temas comerciales.

2 Festival de la Canción del Mediterraneo
Oración
Libro Abierto
Viento del Sur
El Álbum de fotos

Per baixar/ para bajar

4 Festival de la Canción del Mediterraneo
La muralla de Berlín
Rivivere
Te amo, te amo
Tu amor

Per baixar/ para bajar