divendres, 15 de maig del 2009

L’Agram- Cançons populars catalanes (10) chansons populaires

L'Agram és un grup del Rosselló, ubicat a Ribesaltes, que defensa la llengua i la cultura catalana mitjançant cançons tradicionals i creacions originals. El seu nom prové de la mala herba que creix als quatre vents. L'Agram el formen actualment 8 músics i cantants, a part dels tècnics de so i llums. Han creat 10 espectacles mesclant teatre i cançons, ecos de premsa escrita i audiovisual, i han publicat 10 treballs discogràfics.

Aquest es un disc de cançons per celebrar l’alegria de ser junts, de cantar, de riure i de beure un cop de muscat o de banyuls tal com diuen al revers. Tal com es feia als capvespres a la Universitat Catalana d’Estiu de la dècada del 70 i 80, segons una alumna assídua.

L’Agram es un grupo del Rosselló en el municipio de Ribesaltes, que defiende la lengua y la cultura catalana mediante canciones tradicionales y creaciones originales. Su nombre proviene de la mala hierba que crece a los cuatro vientos. L’Agram lo forman actualmente 8 músicos y cantantes, a demás de los técnicos de sonido y luces. Han creado 10 espectáculos mezclando teatro y canciones, ecos de prensa escrita y audiovisuales, y han publicado 10 trabajos discográficos.

Este es un disco de canciones para celebrar la alegría de estar juntos, de cantar, de reír y de beber un muscat o un banyuls, tal como dicen en la contraportada. Como se hacia al atardecer en la Universitat Catalana d’Estiu de la década de los 70 y 80, según una alumna asidua.

TERRA NOSTRA 10
El capella i la gallina
Si voleu ballar corrandes
Les nines de Cerdanya
Bon matí me llevi
Els estudiants de Tolosa
Baixant de la Font del Gat
Volem pa amb oli
La minyoneta del Rosselló
La cançó del pobre
Els contrabandistes
Adjunto un Escrit sobre Jaume Figuerola impulsor del grup.
Per baixar/ para bajar