dimecres, 7 de gener de 2009

Hermanas Serrano- Cantan en catalán…

Comencem el 2009, 50 anys desprès de la publicació del manifest de Lluís Serrahima “Ens calen cançons d’ara”, Joan Usart el té penjat al seu bloc, La seva crida va tenir èxit es van fer cançons noves i es van cantar. Ara hem de procurar recordar-les, passar-les a les noves generacions i ajudar als actuals cantautors a fer cançons d’ara.
Aquest disc de les Hermanas Serrano, el primer de cançó moderna cantada en català, encara que titulat en espanyol, va bé per començar aquest any, en vindran més dels primers i anirem repassant amb l’ajut dels cronistes de l’època, Jordi García-Soler, Manuel Vázquez Montalbán, Josep Porter-Moix i altres l’evolució de la NOVA CANÇÓ en aquells anys de treball per “salvar-vos els mota/ per retornar-vos el nom de cada cosa”.

Empezamos el año 2009, 50 años después de la publicación del manifiesto de Lluís Serrahima “Ens calen cançons d’ara”, Joan Usart lo tiene en su blog. Su llamamiento tuvo éxito se hicieron canciones nuevas y se cantaron. Ahora hemos de recordarlas, pasarlas a las nuevas generaciones y ayudar a los actuales cantautores para hacer “cançons d’ara”.
Este disco de las Hermanas Serrano, el primero de canción moderna cantada en catalán, aunque con el titulo en español, es adecuado para empezar este año, vendrán más de los primeros y seguiremos repasando con la ayuda de los cronistas de la época, Jordi García-Soler; Manuel Vázquez Montalbán; Josep Porter-Moix y otros la evolución de la NOVA CANÇÓ en aquellos años de trabajo para “salvar-vos els mota/ per retornar-vos el nom de cada cosa”

Mandolino de Texas (Mandolina d’ ‘o Texas) Gentile y Capotosti
Tschi bam (H. Gietz)
Cançó amb sordina (Música in sordina) Mannucci y Thaler
Besa’m tres vegades (Tre volte baciami) Beretta y Casadei
Per baixar/ para bajar

1 comentari:

sexy ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.